Traian Băsescu, nou dosar penal pentru fals în declaraţii

Autor: Laura Buciu Postat la 16 decembrie 2020 248 afişări

Fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat penal pentru fals în declaraţii cu referire la necolaborarea cu Securitatea. Declaraţiile le-a depus pe propria răspundere înainte de a ajunge preşedinte, parlamentar şi europarlamentar.

Traian Băsescu, nou dosar penal pentru fals în declaraţii

Dosarul penal a fost deschis la Parchetul General care face cercetări urmare a plângerii formulate de Grupul de Investigaţii Politice (GIP) în data de 13 iulie 2020 împotriva lui Traian Băsescu, acuzat că declaraţiile depuse pe propria răspundere, înainte de a ajunge preşedintele României, parlamentar şi, acum, europarlamentar, au fost false.

Plângerea GIP se bazează pe decizia Curţii de Apel Bucureşti din toamna anului 2019, prin care s-a constatat că Traian Băsescu a fost colaborator al fostei Securităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
băsescu,
securitate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.