Totul despre Petru Buiuca, marele câştigător al finalei MasterChef - GALERIE FOTO SI VIDEO

Postat la 07 iunie 2012 64 afişări

Petru Buiuca a câştigat finala MasterChef de la Pro TV, împreună cu marele premiu în valoare de 50.000 de euro, la capătul unui concurs spectaculos, în care i-a învins pe Mariana (Mimi) Nicolae, Alexandru Petricean şi Bogdan Alexandrescu.

Petru a pregătit orez cu şofran, ceapă verde şi ardei gras roşu, calcan în ulei de măsline şi usturoi, dar şi o reinterpretare a sosului mediteranean şi a fost desemnat câştigător de către cei trei juraţi în urma unei lupte strânse, în care s-a duelat în preparate cu Mimi Nicolae, după ce Alexandru Petricean şi Bogdan Alexandrescu au fost eliminaţi în urma primelor probe.

Petru Buiuca este constănţean şi are 23 de ani, însă acum stă în Bucureşti, unde studiază la o facultate cu profil economic, lucrând în paralel ca office manager la un birou de arhitectură. El a declarat pentru ProFM că vrea să-şi deschidă o afacere, dar nu neapărat cu banii de premiu, intenţia tânărului fiind ca suma de 50.000 de euro s-o folosească spre a-şi ajuta mama să plătească o datorie.

"Am primit deja multe oferte, ca bucătar, în restaurante, în deschidere de restaurant. Vreau să fac şi afaceri, am un proiect, întâi online", a declarat Petru Buiuca pentru ŞtirileProTV, din studioul ProFM.

Petru Buiuca declară că a învăţat să gătească singur, încă de pe când era copil, şi că îi place atât de mult, încât şi noaptea visează că scrie reţete. Cel mai mult îi place să gătească preparate cu şofran, iar la un moment dat şi-ar dori să mănânce şarpe, homar gigant şi tarantule.

Spune însă că îi place "să mănânce româneşte" şi că nu trebuie "să dăm cu mâncarea românească de pământ". Nu se fereşte să-şi afirme preferinţa pentru cartofii prăjiţi, pe care îi prepară "pentru că nu am timp de altceva", însă adaugă că la acest capitol, mama lui îl întrece, fiindcă ştie să prepare cartofi prăjiţi mai bine decât el.

Ambiţiile lui nu se opresc la câştigarea titlului şi a premiului din acest an. "Am câştigat la MasterChef un premiu foarte tare, dar şi un titlu. În afară de bani, trebuie să fac ceva şi cu titlul, dacă vor mai fi ediţii, şi or să mai fie, va trebui sa ajung la un nivel foarte-foarte ridicat." pentru el, concursul MasterChef înseamnă "oameni care să-şi lase sufletul în farfurie şi să-l împărtăşească celorlalţi".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/totul-despre-petru-buiuca-marele-castigator-al-finalei-masterchef-galerie-foto-si-video-9717490
9717490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.