Toţi oamenii lui Grindeanu. Cu cine a mai rămas premierul la Guvern, în afară de Ponta şi Jianu

Postat la 19 iunie 2017 1183 afişări

Echipa de secretari de stat şi consilieri pe care Sorin Grindeanu şi-a adunat-o sau i-a fost adunată în jurul său, la cancelaria de la Guvern, în ultimele 6 luni, este formată în mare parte din persoane cu care Grindeanu a mai lucrat, fie la Timişoara, fie la Ministerul Comunicaţiilor, dar şi din câţiva oameni ai UDMR şi ALDE, scrie Gandul.

Toţi oamenii lui Grindeanu. Cu cine a mai rămas premierul la Guvern, în afară de Ponta şi Jianu

Din echipă fac parte şi foşti ofiţeri SRI sau „Doi şi-un sfert”, doi foşti deputaţi UDMR, jurnalişti şi fotografi, dar şi un fost cercetător la NASA sau un tânăr care a lucrat pentru mai multe multinaţionale americane, inclusiv Chevron. La Secretariatul General al Guvernului (SGG), pe care acum Sorin Grindeanu i l-a dat în coordonare fostului premier Victor Ponta, în funcţii sunt oameni veniţi atât pe filiera Dragnea, cât şi din partea ALDE sau a altor lideri PSD mai apropiaţi de Victor Ponta. Grindeanu a dat deja afară, vineri seara, tabăra Dragnea-ALDE de la SGG. O situaţie aparte există la Departamentul Centenar din Guvern, care ar trebui să se ocupe de organizarea din 2018 a acţiunilor de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire. După ce echipa adusă de Cioloş a demisionat în bloc, în semn de protest faţă de adoptarea OUG 13, Departamentul este condus de un fost jurnalist local din Arad ajuns vicepreşedintele PSD Arad, ajutat de un fost chelner şi casier de hypermarket, de un tânăr socialist pasionat de poezie, dar şi de un doctor în istorie de la Universitatea turcă „Lumina”.

La Cancelaria primului-ministru, Sorin Grindeanu s-a înconjurat în cea mai mare parte de oameni de încredere, cu care a mai lucrat în trecut, dar şi de unii susţinuţi de alte partide (UDMR, ALDE) sau de alţi lideri PSD. Lângă Grindeanu şi-au găsit de asemenea locul mai mulţi ofiţeri SRI, un secretar de stat care a studiat la SRI şi a cărui nevastă lucrează în serviciul de informaţii, iar însuşi directorul său de cabinet este un fost angajat al serviciului secret al MAI, aşa-numitul „Doi şi-un sfert”.

Gândul prezintă cine sunt demnitarii şi consilierii de la cabinetele acestora, atât de la SGG, cât şi de la Cancelaria primului-ministru Sorin Grindeanu

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.