Tot mai mulţi rezervişti din Germania îşi oferă serviciile pentru Ucraina

Autor: Laura Buciu Postat la 05 martie 2022 630 afişări

Tot mai mulţi rezervişti din Germania îşi oferă serviciile pentru Ucraina

Forţele armate germane afirmă că „un număr tot mai mare de rezervişti” se prezintă pentru a-şi oferi sprijinul în urma invaziei Rusiei în Ucraina., scrie CNN.

„În urma începerii războiului de agresiune împotriva Ucrainei, un număr tot mai mare de rezervişti contactează diferite departamente ale Bundeswehr (Forţele Armate germane - n.r.) pentru a-şi oferi sprijinul”, se arată vineri pe site-ul Bundeswehr.

De asemenea, Bundeswehr a precizat că pe site-ul său au fost create canale de comunicare pentru solicitări de informaţii.

Potrivit site-ului Bundeswehr, Germania a introdus în 1956 obliogaţia ca bărbaţii cu vârsta de peste 18 ani să îşi servească ţara, în armată, timp de un an, deşi puteau cere o scutire din cauza unor obligaţii morale.

Germania a renunţat însă la serviciul militar obligatoriu în 2011, acesta fiind un moment marcant pentru istoria ţării de după cel de-al Doilea Război Mondial. Din 2011, forţele armate ale Germaniei se bazează pe voluntari pentru a-şi completa rândurile.

În cazul unei urgenţe de apărare naţională, are loc o reactivare automată a înrolării.

Cu toate acestea, invazia Rusiei în Ucraina a reaprins o dezbatere în Germania în ceea ce priveşte situaţia tinerilor şi a tinerelor care ar trebui să fie obligaţi să lupte pentru ţara lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rezervă,
armată,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.