Tot mai aproape de relaxarea măsurilor anti-COVID 19. Oraşul Bucureşti este sub 3 la mie

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 aprilie 2021 73 afişări

Tot mai aproape de relaxarea măsurilor anti-COVID 19. Oraşul Bucureşti este sub 3 la mie

Rata de infectare din oraşul Bucureşti a scăzut vineri sub 3 la mie. Asta înseamnă că îndeplineşte condiţiile pentru a intra în scenariul galben, ceea ce presupune relaxarea restricţiilor. Totuşi, autorităţile nu vor lua o decizie vineri, ci peste câteva zile.  

Datele oficiale arată că vineri, rata de infectare în Bucureşti este 2,9 la mia de locuitori. Potrivit reglementărilor legale, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Totuşi, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă nu va lua vineri nicio decizie în această privinţă. Joi seara, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că este nevoie de câteva zile pentru a se constata că trendul descrescător se va menţine.

„Dar după ce va ajunge la 3 la mie vom aştepta 24 de ore sau 48 de ore pentru a fi siguri că trendul se menţine. Trebuie să aşteptăm, să se confirme trendul descrescător”, a explicat prefectul Alin Stoica, joi seara, la Digi 24.

Stoica a mai spus că, probabil, decizia va fi luată la începutul săptămânii viitoare.

„Cam undeva la începutul săptămânii viitoare este aşteptarea mea, având în vedere trendul care se păstrează, să avem măsuri ceva mai relaxante: restaurante, săli de spectacole, teatre, cu capacitate 30 la sută”, a precizat prefectul Capitalei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incidenţă,
infectare,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.