Torţa Olimpică ajunge azi în România. Renault este maşina oficială a evenimentului (FOTO)

Postat la 03 februarie 2013 50 afişări

Torţa Olimpică soseşte duminică în România, adusă în ţara noastră pentru prima dată direct de la Atena. Torţa va fi apoi transportată la Braşov, acolo unde va avea loc Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), în intervalul 17-22 februarie.

Renault este partener oficial al FOTE, asigurând transportul Torţei Olimpice pe traseul Bucureşti-Braşov şi deplasarea personalului festivalului, pe toată perioada desfăşurării competiţiei. Prin acest parteneriat, Renault continuă politica de suport acordat valorilor olimpice, concretizat anul trecut prin susţinerea delegaţiei olimpice a României în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Londra.

Este pentru prima dată când Torţa Olimpică, unul dintre cele mai importante simboluri ale Jocurilor Olimpice, va sta propriu-zis în România, după ce aceasta a fost în trecere prin ţara noastră, în 1972, în drumul spre Jocurile Olimpice de la München, şi în 1980, în drum spre Moscova.

Flacăra Olimpică a fost aprinsă la 2 februarie, în cadrul unei ceremonii speciale organizate la Atena, pe Panathenaic Stadium. O zi mai târziu, Flacara Olimpică ajunge în Bucureşti. De la Aeroportul Otopeni, torţa va fi preluată şi escortată de 4 autoturisme Renault, două Renault Laguna şi două Renault Latitude (foto), care o vor purta către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Aici va avea loc, la ora 14:30, Ceremonia de Aprindere a Torţei Olimpice, protagonista momentului solemn al aprinderii fiind Uca Marinescu, celebra exploratoare care a atins, pe schiuri, cei doi poli ai Pământului, într-un singur an calendaristic (2001).

În intervalul 3-10 februarie, Torţa Olimpică va rămâne la Bucureşti, urmând să fie apoi transportată de Renault la Braşov, unde va avea un loc central în cadrul Ceremoniei de Deschidere a FOTE.

Despre parteneriatul cu Renault, Octavian Morariu, Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat: "În 2012, Renault a fost un partener puternic al COSR, sprijinind participarea delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra şi oferind 16 autoturisme ca premiu medaliaţilor noştri. Anul acesta, ne bucurăm să avem din nou susţinerea Renault, de data aceasta pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, Braşov 2013. Este prima dată când se organizează în România un eveniment sportiv de asemenea amploare, de aceea primim cu mare bucurie, ca pe un semn de profundă încredere, sprijinul partenerilor noştri".

Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie, a declarat: "Renault sprijină valorile olimpice pentru că acestea sunt valorile pe care le punem la baza activităţii noastre zilnice. În vară am fost încântaţi să îi sprijinim pe olimpici, iar acum ne bucurăm să susţinem sportivii tineri în drumul lor spre performanţă. Maşina Campionilor Olimpici şi Maşina Torţei Olimpice sunt două titluri care ne onorează şi care ne provoacă să ne menţinem şi noi pe podium, în tot ce facem".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/torta-olimpica-ajunge-azi-in-romania-renault-este-masina-oficiala-a-evenimentului-foto-10539610
10539610
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Adevăratul indicator al crizei: numărul de angajaţi din companii a coborât pentru prima dată sub 4 milioane de oameni. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Ioana Răduca, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.