Topul statelor vinovate de cele mai mari infracţiuni cibernetice. Ce loc ocupă România şi care este oraşul vâzut drept un paradis pentru infractorii cibernetici

Autor: Ştefan Stan Postat la 24 aprilie 2013 24 afişări

Zece ţări din lume contabilizează trei sferturi din atacurile cibernetice pe internet, în ultimul trimestru al lui 2012. Pe ce loc se află România.

Topul statelor vinovate de cele mai mari infracţiuni cibernetice. Ce loc ocupă România şi care este oraşul vâzut drept un paradis pentru infractorii cibernetici

Zece ţări din lume contabilizează trei sferturi din atacurile cibernetice pe internet, în ultimul trimestru al lui 2012, conform datelor oferite de Akamai Technologies, o firmă care ajută companiile să grăbească livrarea de servicii sau cuprins online, scrie Bloomberg.

Detectarea sursei unui atac poate fi dificilă, infractorii cibernetici putând lansa atacuri din calculatoare virusate de oriunde din lume – ştiind că ţara de origine poate furniza un indiciu crucial în determinarea identităţii infractorilor.

Toate stirile sunt pe zf.ro

10. Ungaria

Ungaria contabilizează 1.4 % din atacurile asupra traficului pe internet, întrecând cu puţin Coreea de Sud. Procentajul de infracţionalitate cibernetică la nievl global al Ungariei a rămas la fel ca cel de anul trecut.

9. Italia

Italia este responsabilă pentru 1.6 % din infracţiunile cibernetice globale. Procentajul a scăzut uşor faţă de anul precedent, când Italia avea 1.9% din asalturile asupra traficului pe internet.

8. India

India contabilizează 2.3% din atacurile cibernetice, o cotă mai redusă cu 0.7% faţă de 3%, cât era anul trecut.

7. România

Romania este responsabilă pentru 2.8% din infracţiunile asupra traficului pe internet, procentajul fiind în creştere, anul trecut rata atacurile cibernetice fiind de 2.6%. Unele rapoarte descriu oraşul Râmnicu Vâlcea drept un paradis pentru infractorii cibernetici.

6. Brazilia

Brazilia contabilizează 3.3 % din atacurile cibernetice globale, după ce ţara a cunoscut o scădere a infracţiunilor pe internet, anul precedent procentajul fiind de 4.4%.

5. Taiwan

Taiwan, contabilizează 3.7% din atacurile cibernetice globale, procentajul cunoscând o scădere considerabilă, de la 7.5%, anul trecut.

4. Rusia

Rusia este responsabilă pentru 4.3% din atacurile cibernetice, scăzând de la 6.8%, anul precedent. Cel puţin 40 de companii, inclusiv Apple, Facebook şi Twitter au fost ţinta atacurilor cibernetice provenite din Rusia sau Europa de Est, conform unui raport Bloomberg.

3. Turcia

Turcia contabilizează 4.7% din atacurile asupra traficului pe internet, procentul fiind mai mic decât anul trecut, când era de 5.6%.

2. Statele Unite

10% din atacurile cibernetice mondiale vin din S.U.A, procentajul rămânând la fel cu cel de anul precedent. Statele Unite adăpostesc unele dintre cele mai cunoscute grupuri de infractori cibernetici, precum Anonymous sau AntiSec.

1. China

Procentajul deţinut de China în infracţionalitatea globală cibernetică este de 41%, o cifră impresionantă, mai ales când privim în retrospectivă, cînd, anii trecuţi, China contabiliza numai 13% din atacurile pe internet, potrivit Akamai.

Investigatorii au descoperit o reţea sofisticată de infractori cibernetici în China. Unii membrii acestor reţele sunt conectaţi cu armata chineză, dar amploarea operaţiunilor este necunoscută. Guvernul şi mijloacele mass-media deţinute de stat continuă să nege implicarea Chinei în evenimente internaţionale de infracţiuni cibernetice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
infractori,
infractiuni,
internet

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/topul-statelor-vinovate-de-cele-mai-mari-infractiuni-cibernetice-ce-loc-ocupa-romania-si-care-este-orasul-vazut-drept-un-paradis-pentru-infractorii-cibernetici-10790931
10790931
comments powered by Disqus
Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică
Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19
Mediafax
Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză
Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă
MonitorulApararii
Refuz categoric al Chinei de a intra în aranjamente de control al armelor strategice nucleare cu SUA şi Rusia Refuz categoric al Chinei de a intra în aranjamente de control al armelor strategice nucleare cu SUA şi Rusia
Moment important pentru armată: recepţionează primul sistem Patriot
MonitorulPartidelor
Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban
Tudose: Dezumanizarea liberală ţine de lipsa de omenie
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.