Tinerii din diaspora pot cere fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea de ferme până în 5 iulie

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 mai 2021 210 afişări

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat prelungirea până în 5 iulie a sesiunii de primire a cererilor de finanţare pentru submăsura „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” dedicată celor din diaspora.

Tinerii din diaspora pot cere fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea de ferme până în 5 iulie

Potrivit unui comunicat al AFIR, până în prezent au fost depuse 172 de proiecte în valoare de 6,9 milioane euro. Până la atingerea plafonului de depunere a proiectelor, mai sunt disponibile fonduri în valoare de 23 milioane euro.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei agricole.

Finanţarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranşe: 75% la semnarea Contractului de finanţare şi 25% în funcţie de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăşi trei ani (cinci ani pentru exploataţiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanţare.

„Acordarea sprijinului va fi proporţională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri”, a transmis AFIR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineri,
diaspora,
fonduri nerambursabile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.