Theresa May şi-a anunţat DEMISIA: Am făcut tot ce am putut pentru Acordul Brexit/ La finalul declaraţiei, premierul a izbucnit în lacrimi

Postat la 24 mai 2019 105 afişări

Theresa May a anunţat, vineri dimineaţă, că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său.

Theresa May şi-a anunţat DEMISIA: Am făcut tot ce am putut pentru Acordul Brexit/ La finalul declaraţiei, premierul a izbucnit în lacrimi

"Am făcut tot ce am putut pentru a-i convinge pe parlamentari să susţină Acordul Brexit, dar, din păcate, nu am reuşit acest lucru", a declarat Theresa May într-un discurs rostit vineri la Downing Street.

"Îmi este clar acum că este în interesul Marii Britanii ca un nou prim-ministru să coordoneze aceste eforturi. Anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie. Am stabilit cu preşedintele consiliului de conducere al partidului ca procedura pentru desemnarea noului lider al formaţiunii să înceapă săptămâna următoare", a precizat Theresa May.

"Regret foarte mult că nu am reuşit să realizez Brexit. Succesorul meu va trebui să ajungă la ajungă la un consens. Consensul va fi posibil dacă ambele părţi implicate în dezbatere vor fi capabile de compromisuri. Ştiu că Partidul Conservator se poate înnoi în anii care urmează. Ştiu că putem realiza ieşirea din Uniunea Europeană. Sunt mândră de progresele pe care le-am obţinut în ultimii ani. Am ajutat mai mulţi oameni ca niciodată să aibă locuri de muncă", a subliniat Theresa May.

"Poate că situaţia noastră politică este tensionată, dar sunt atâtea lucruri bune în ţara noastră, sunt atât de mândră. În scurt timp, mă voi retrage din funcţia care a fost onoarea vieţii mele. Sunt recunoscătoare că am putut sluji ţara pe care o iubesc", a spus Theresa May, aparent în lacrimi, la finalul discursului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier,
anunt,
acord,
lacrimi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.