The Guardian: Votanţii lui Viktor Orbán şi Marine Le Pen, un "pericol" pentru Europa

Postat la 11 aprilie 2022 153 afişări

The Guardian: Votanţii lui Viktor Orbán şi Marine Le Pen, un "pericol" pentru Europa

O analiză realizată de Will Hutton de la The Guardian ne arată de ce mulţi europeni continuă să voteze cu politicieni naţionalişti.

Will Hutton, un jurnalist britanic, afirmă că Emmanuel Macron se confruntă cu lupta vieţii sale politice. "Soarta Europei liberale depinde de el".

Marine Le Pen, candidata partidului de extremă dreapta Adunarea Natională, îi este din nou oponent în turul 2, la fel ca şi în anul 2017. Doar că Marine Le Pen a devenit atunci un adversar mai de temut, iar Macron nu mai este politicianul promiţător după ce a avut momente dezamăgitoare.

Analistul crede că alegerea lui Marine Le Pen pentru funcţia prezidenţială va însemna pentru Franţa ce a însemnat Brexit pentru Marea Britanie.

"Există paralele incomode între apostolul iliberalismului Ungariei, Viktor Orbán,  ubernaţionalistul francez Marine Le Pen, dar şi Jarosław Kaczyński", mai spune jurnalistul pe The Guardian .

Analistul susţine că toţi politicienii naţionalişti au elemente comune: "Toţi trâmbiţează un naţionalism lăudăros şi nesocotesc dreptul internaţional, toţi urmăresc să creeze un climat ostil pentru imigranţi, toţi cred că sistemul electoral ar trebui manipulat în avantajul lor, toţi nu au încredere într-o mass-media pluralistă, toţi vor să limiteze disidenţa şi să extindă puterile forţelor de ordine toţi înclină către viziuni tradiţionale despre sexualitate şi familie şi, în diferite grade, toţi neagă schimbările climatice. Toţi în mod obişnuit disimulează şi chiar mint; critica este o ştire falsă.

Poliţia, naţionalitatea şi frontierele şi proiectele electorale ale guvernului conservator condus de Boris Johnson provin din aceleaşi rădăcini iliberale de dreapta. Cu toate acestea, pentru centrul mainstream şi stânga liberală, ameninţarea reală sunt votanţii acestora care nu mai urmăresc presa oficială şi se refugiază către cea alternativă, conspiraţionistă, naţionalistă şi antidemocratică".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
the guardian,
viktor orban,
votanti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.