Tesla a depăşit Toyota, devine cea mai valoroasă companie din industria auto

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 iulie 2020 184 afişări

Tesla a depăşit Toyota, devine cea mai valoroasă companie din industria auto

Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume miercuri, când capitalizarea de piaţă a companiei a depăşit pentru prima dată valoarea Toyota, anunţă CNBC.

Acţiunile Tesla au câştigat 5%, urcînd la o valoare maximă de 1.135 dolari, ducînd compania la o valoare de aproximativ 206,5 miliarde de dolari, comparativ cu Toyota, evaluată la aproximativ 202 miliarde de dolari.

Reperul subliniază entuziasmul investitorilor pentru producătorul auto creat de Elon Musk, care încă nu a obţinut profit anual. Preţul acţiunilor a crescut cu 170% în acest an.

În timp ce Tesla poate a depăşit Toyota ca valoarea de piaţă, rămâne în urma companiei din Japonia în ceea ce priveşte producţia auto reală.

Pentru perioada încheiată pe 31 martie, Tesla a anunţat că a produs aproximativ 103.000 de vehicule - 15.390 de model S şi X şi 87.282 de vehicule de model 3 şi de model Y. În aceeaşi perioadă, Toyota a produs 2,4 milioane de vehicule.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
valoare de piaţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.