Teodorovici, despre dividendele de la companiile de stat: „De ce să lăsăm sume în bănci?”

Postat la 23 noiembrie 2018 83 afişări

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Guvern, că transferul către buget a unor dividende suplimentare de la companiile de stat nu pune în pericol investiţiile şi s-a întrebat dacă este corect ca sumele neutilizate de companii să fie lăsate în conturi bancare.

Teodorovici, despre dividendele de la companiile de stat: „De ce să lăsăm sume în bănci?”

Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, de ce companiile de stat distribuie mai multe dividende la bugetul de stat în loc să folosească banii pentru investiţii, în contextul în care e posibil să fie puse în pericol proiecte precum retehnologizarea Reactorului 1 de la Cernavodă, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că nu este normal ca unele sume de bani să fie blocate într-un cont bancar şi să nu fie folosite.

„Am auzit şi această speculaţie. Trebuie să înţelegem clar că statul e principalul acţionar al acestei companii. Nu a fost afectată printr-o astfel de abordare nicio investiţie astăzi în derulare la companiile unde statul este partener. Mai mult, este o decizie a acţionarului de a face astfel de transfer al dividendelor către buget în loc să fie ţinute aceste sume în depozite bancare cu dobânzi foarte mici. Uitaţi-vă de când este constituit fiecare depozit bancar, adică banii statului care nu sunt investiţi de acele companii sunt ţinuţi în depozite la bănci, pe dobânzi foarte mici. Întrebarea este: este cea mai corectă cale?”, a declarat Teodorovici.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.