Teodorovici: Acordul cu partenerii internaţionali nu se rupe. La Bruxelles s-a decis că avem acord

Autor: Raluca Ghinea Postat la 17 iulie 2015 49 afişări

Acordul cu instituţiile financiare internaţionale "nu se rupe", ci se continuă până în septembrie, a declarat vineri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a precizat că marţi s-a decis la Bruxelles rămânerea României în acordul cu Comisia Europeană.

"Acordul nu se rupe, acordul rămâne aşa cum este el până în septembrie. Şi chiar s-a menţionat şi la Comisie (Comisia Europeană – n.r.) în această săptămână, România trebuie să profite de perioada rămasă până în septembrie pentru a îndeplini cât mai multe dintre angajamentele asumate cu partenerii internaţionali", a afirmat Teodorovici la Palatul Victoria, dând ca exemplu de conformare creşterea preţului la gaze, una dintre măsurile pe care România trebuia să le respecte.

Întrebat dacă va exista un nou acord cu instituţiile internaţionale în altă formă, ministrul a spus "vom vedea după acesta se va finaliza".

"În 14 iulie, la Bruxelles, acolo unde ne-am întâlnit toţi miniştrii de finanţe din statele membre, decizia a fost clară: România rămâne în acordul cu Comisia Europeană. Nu există altă variantă decât a fi sau a nu fi în acordul cu cei de la Comisia Europeană, Fondul Monetar şi Banca Mondială. Faptul că decizia a fost luată în sensul acesta este clar că România rămâne în acord", a punctat Teodorovici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TEODOROVICI,
ACORD,
FMI
/actualitate/teodorovici-acordul-cu-partenerii-internationali-nu-se-rupe-la-bruxelles-s-a-decis-ca-avem-acord-14607032
14607032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.