Tehnologia care va revoluţiona smartphone-urile anul viitor. Bateriile se vor încărca în cinci minute

Autor: Florin Casota Postat la 13 mai 2017 1835 afişări

Smartphone-urile s-ar putea încărca în doar cinci minute anul viitor, scrie BBC. Tehnologia care ar permite acest lucru este disponibilă şi a fost prezentată pentru prima dată la CES în Las Vegas în 2015.

Tehnologia care va revoluţiona smartphone-urile anul viitor. Bateriile se vor încărca în cinci minute

Atunci startup-ul israelian StoreDot a demonstrat capabilităţile bateriei numite FlashBattery, iar acum CEO-ul Doron Myersdorf a declarat pentru BBC că vor începe producţia la începutul anului 2018.

Myersdorf a spus că nu poate dezvălui ce producători au fost de acord să folosească tehnologia.

În 2016, Myersdorf a spus că bateria sa conţinea materiale care permiteau reacţii "non-tradiţionale" şi care să permită un transfer neobişnuit de rapid de ion de la anod la cathod.

"Vom încărca telefoanele în cinci minute", a spus el adăugând că două companii asiatice vor începe producţia în masă în T1 2018.

Ben Wood, analist la CCS Insight, spune că se îndoieşte că tehnologia va fi gata pentru producţie, dar că dacă chiar aşa este atunci va reprezenta un moment de cotitură pentru industrie.

Compania nu lucrează doar la baterii pentru telefoane, ci a prezentat săptămâna trecută la Berlin o baterie pentru automobile electrice ce se încarcă în cinci minute şi are o autonomie de 482 km.

"Nu avem contracte cu companiile producătoare de automobile pentru a dezvolta bateriile. Deocamdată mai avem nevoie de vreo trei ani pentru a putea produce bateriile pentru maşini", a declarat el.

Pe de altă parte, Tesla, compania lui Elon Musk, are tehnologia Supercharger prin intermediul căreia o baterie se încarcă în 75 de minute, iar o încărcare de 30 de minute oferă o autonomie de aproape 300 km.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.