Ţara unde turiştii români nevaccinaţi care merg în vacanţă acolo primesc bani pentru a face un test RT-PCR

Autor: Laura Buciu Postat la 15 martie 2021 563 afişări

Ţara unde turiştii români nevaccinaţi care merg în vacanţă acolo primesc bani pentru a face un test RT-PCR

Turiştii români nevaccinaţi care merg în vacanţă în nordul Greciei, zonă preferată de cei care merg cu maşina, vor primi din partea hotelierilor o parte din banii plătiţi pentru realizarea testului RT-PCR. Sumele de 20 sau 30 de euro vin sub formă de voucher.

Turiştii români care cumpără o vacanţă în nordul Greciei, zonă preferată de cei care merg cu maşina, vor primi din partea hotelierilor o parte din banii plătiţi pentru realizarea testului RT-PCR. Mai mulţi proprietari de hoteluri din zonă, aflate în oferta de vacanţă a Paralela 45, au stabilit să acorde românilor vouchere cu o valoare de 20 sau 30 de euro, care vor putea fi folosite pentru servicii extra.

Oferta este valabilă începând cu luna mai, când autorităţile elene au anunţat că deschid sezonul, şi numai pentru cei care nu s-au vaccinat.

„Partenerii noştri din nordul Greciei vin în întâmpinarea turiştilor care nu au reuşit să se vaccineze până la momentul începerii vacanţei. Voucherul acoperă o parte importantă din costul testului, care este de 40 de euro pentru turiştii Paralela. O familie cu doi copii primeşte înapoi 80-120 de euro din 160 de euro, cât a plătit pe teste, pe care îi poate cheltui pe băuturi răcoritoare, mâncare, băuturi alcoolice extra la hotelul unde e cazată”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Se estimează, astfel, o creştere cu 25% a numărului turiştilor care vor merge, vara aceasta, în zonele de vacanţă din nordul Greciei: Halkidiki, Thassos, Riviera Olimpului, de la 7.000 de persoane, anul trecut.

Grecia a anunţat recent că deschide sezonul estival pe 14 mai şi condiţiile pentru intrarea în ţară a turiştilor străini.

Ministrul grec al Turismului vine la Bucureşti, pe 18 martie, pentru discuţii cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui, despre accesul turiştilor români şi greci în ambele ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
voucher,
concediu,
grecia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.