Ţara unde statul este obligat să dea despăgubiri cetăţeniilor afectati de poluarea masivă a aerului şi a apei. Decizia luată de Curtea Supremă

Postat la 26 noiembrie 2019 167 afişări

Curtea Supremă din India a declarat că cetăţenii vor avea dreptul la despăgubiri dacă statul nu va reuşi să le asigure puritatea aerului şi a apelor, transmite The Guardian.

Material scris de Ioana Petcu

Statelor Punjab, Haryana, Delhi and Uttar Pradesh li s-a delegat responsabilitatea de a compensa milioane de vieţi afectate de smogul toxic omniprezent în Delhi. Poluarea a devenit atât de nocivă încât se spune că unele zone ar trebui mai degrabă distruse pentru a feri oamenii de suferinţa prelungită a unor boli precum cancerul.  

Autorităţile statelor indiene au un termen de şase săptămâni pentru a contesta decizia şi pentru a explica de ce nu sunt ei vinovaţi pentru eşecul luptei împotriva poluării, spune The Guardian.

Luna aceasta, în Delhi s-a înregistrat una dintre cele mai toxice perioade, poluarea atingând cote alarmante.  Curtea Supremă îşi justifică decizia spunând  că drepturile omului sunt puse în pericol şi că sunt necesare acţiuni radicale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.