Tara unde purtarea măştii devine OBLIGATORIE şi în aer liber. Amenda pentru cei care nu o portă poate ajunge la 30.000 de euro

Postat la 31 martie 2021 289 afişări

Tara unde purtarea măştii devine OBLIGATORIE şi în aer liber. Amenda pentru cei care nu o portă poate ajunge la 30.000 de euro

Purtarea măştii a devenit obligatorie pe intreg teriroriul Spaniei, chiar şi la o distanţă de 1,5 metri.

Din mai 2020, masca este obligatorie în mijloacele de transport public, în spaţiile închise şi pe drumurile publice când nu era posibilă menţinerea distanţei de siguranţă de doi metri.

Purtarea măştii a devenit obligatorie în aer liber pe întreg teriroriul Spaniei, chiar şi la o distanţă de 1,5 metri, măsură care până în prezent era lăsată la latitudinea autorităţilor regionale din fiecare comunitate autonomă.. Regula se poate schimba doar pe plajă, notează Le Figaro.

"Este important ca cetăţenii să ştie acest lucru, nu am ajuns la o fază de relaxare şi nu ne putem permite în niciun fel să fim imprudenţi", a spus purtătoarea de cuvânt a guvernului, Maria Jesus Montero.

Din mai 2020, masca este obligatorie în mijloacele de transport public, în spaţiile închise şi pe drumurile publice când nu era posibilă menţinerea distanţei de siguranţă  de doi metri.

Masca în Spania este obligatorie la şcoală pentru elevii de la vârsta de şase ani, precum şi pentru mersul pe bicicletă. Persoanele care practică sport îşi pot scoate masca, dar numai dacă autorităţile regionale le permit acest lucru. Astfel, sportivii amatori trebuie uneori să se antreneze cu mască, conform reglementărilor impuse în regiunea lor,

În capitala Madrid, de exemplu, masca era deja obligatorie inclusiv în spaţiile publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
purtare,
amenda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.