Ţara unde numărul deceselor provocate de coronavirus a depăşit 140.000, dar plajele sunt pline

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 septembrie 2020 303 afişări

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Brazilia a depăşit 140.000, dar plajele sunt pline. Oamenii, în cea mai mare parte, nu respectă pe plaje distanţarea socială sau nu poartă măşti.

Ţara unde numărul deceselor provocate de coronavirus a depăşit 140.000, dar plajele sunt pline

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Brazilia a ajuns la 141.783, în timp ce 4.732.568 persoane au fost infectate până acum, după un weekend de temperaturi ridicate, cu plaje aglomerate în Rio de Janeiro şi Sao Paulo, scrie agenţia ANSA.

În 24 de ore, au fost înregistrate 335 de decese şi 13.800 de cazuri noi, potrivit raportului privind pandemia întocmit în cele 27 de state braziliene şi publicat luni de site-ul G1.

Media deceselor a fost de 697 în ultimele şapte zile, indicând o scădere de 7% la nivel naţional.

Creşteri ale numărului mediu de decese au fost observate în Rio de Janeiro şi Amazonas, două state în care situaţia se deteriorează, precum şi în Minas Gerais, Bahia, Roraima şi Amapá.

Rio de Janeiro, statul brazilian cel mai vizitat de turiştii străini, a înregistrat duminică 39,2 grade Celsius, cu plaje pline de oameni care, în cea mai mare parte, nu respectau distanţarea socială sau nu purtau măşti.

Şi plajele din Copacabana, Leblon sau sudul din Rio au fost aglomerate.

Chiar şi plajele de pe coasta São Paulo, cel mai important şi populat stat din Brazilia, s-au umplut de vizitatori în weekend.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brazilia,
coronavirus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.