Tara unde guvernul declară oficial penurie de apă din cauza secetei

Autor: Mediafax Postat la 03 august 2022 94 afişări

Tara unde guvernul declară oficial penurie de apă din cauza secetei

Guvernul olandez a declarat miercuri penurie de apă, ca urmare a unei veri neobişnuit de secetoase şi a faptului că nu sunt prognozate ploi pentru următoarele două săptămâni, potrivit Reuters.

Două treimi din populaţia olandeză trăieşte sub nivelul mării, iar seceta poate deveni rapid o problemă acută în Ţările de Jos, ducând la secarea râurilor şi la îngreunarea traficului pe apă.

O altă problemă apare din cauza uscării digurilor deoarece multe dintre acestea au nevoie de greutatea apei pentru a rămâne rezistente.„De câteva săptămâni vedem că se usucă pământul în Ţările de Jos din cauza evaporării din propria ţară şi a debitelor foarte scăzute ale râurilor din străinătate", a declarat Michele Blom de la agenţia pentru lucrări publice şi gestionarea apei din ţară, desemnată să supravegheze un grup de lucru pentru secetă.

În acest moment, barjele de pe Rinul inferior, o rută importantă pentru transportul cărbunelui din Rotterdam în interiorul ţării şi către oţelăriile şi producătorii de energie din Germania, funcţionează la mai puţin de jumătate din capacitate.

Ministerul olandez al Infrastructurii şi Transporturilor a declarat că, începând de marţi, la Lobith, oraşul din estul ţării unde Rinul intră în Olanda, apa este „excepţional de scăzută pentru această perioadă a anului".

Nivelurile erau mai bune în râul Maas, cunoscut şi sub numele de Meuse, care curge din Franţa în Olanda.

Cu toate acestea, nivelul apelor subterane este în scădere mai ales în sud. Apa potabilă nu este afectată, dar autorităţile locale fac apel la populaţie să economisească apa şi să nu o folosească pentru irigaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
seceta,
penurie,
olanda,
apa,
guvern,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.