Ţara europeană unde amenda pentru cei nevaccinaţi ajunge la 7.200 de euro

Postat la 02 decembrie 2021 490 afişări

Ţara europeană unde amenda pentru cei nevaccinaţi ajunge la 7.200 de euro

Confruntat cu o rată de vaccinare „ruşinos de scăzută” (66%, faţă de 75% în Franţa, de exemplu), potrivit cancelarului Alexander Schallenberg, guvernul austriac a decis să facă vaccinarea obligatorie în ţară de la 1 februarie. O nouă etapă ar putea fi atinsă prin prezentarea unei legi care prevede amenzi în cazul nerespectării obligaţiei.

Foarte puţine ţări din lume au implementat această regulă.

Viena intenţionează să aplice amenzi de 7.200 de euro persoanelor nevaccinate, potrivit site-ului , care a intrat în posesia unui proiect de lege austriac.

Potrivit acestui text, oricine refuză vaccinarea va fi citat să se prezinte în faţa autorităţilor administrative din raionul său. Dacă ignoră de două ori această somaţie, va fi amendat cu 3.600 de euro. Dacă această încălcare a legii imunizării îi pune pe ceilalţi în „risc serios”, sau dacă ea continuă să ignore ordinul, amenda ar putea ajunge la 7.200 de euro.

Cititi mai multe pe www.smartradio.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.