Ţara europeană care anunţă taxe temporare pentru bănci şi companii energetice

Autor: Iulian Moşneagu Postat la 13 iulie 2022 27 afişări

Ţara europeană care anunţă taxe temporare pentru bănci şi companii energetice

Premierul spaniol Pedro Sánchez a anunţat marţi taxe temporare pentru bănci şi companii energetice şi a promis o serie de măsuri pentru a ajuta persoanele care suferă din cauza creşterii inflaţiei şi a costurilor utilităţilor, în contextul în care războiul Rusiei din Ucraina se prelungeşte.

Taxele aplicate băncilor şi companiilor de gaze naturale, electricitate şi petrol ar trebui să aducă încasări de 7 miliarde de euro în doi ani, a anunţat guvernul spaniol.

În discursul de deschidere a unei dezbateri parlamentare privind starea naţiunii, Sánchez a declarat că este „pe deplin conştient” de faptul că oamenii trec prin momente dificile din punct de vedere economic şi că „din ce în ce mai mult, salariile nu mai ajung, că este dificil să ajungi la sfârşit de lună”, citează AP.

Alături de impozitele pe profit, Sánchez a anunţat abonamente gratuite la tren pentru navetişti între septembrie şi decembrie şi reduceri pentru serviciile de transport urban în comun. Studenţii de peste 16 ani care primesc burse vor primi, de asemenea, un supliment de 100 de euro, a spus el.

Popularitatea guvernului de coaliţie de stânga al lui Sánchez a scăzut în al treilea an din mandatul său programat de patru ani, în ciuda introducerii mai multor măsuri pentru a ajuta populaţia să treacă peste dificultăţile financiare actuale.

Luna trecută, guvernul a anunţat un pachet economic de urgenţă în valoare de peste 9 miliarde de euro.

Spania a ieşit din pandemie cu perspective economice încurajatoare, dar războiul din Ucraina, inflaţia în creştere, costurile ridicate ale energiei şi şomajul sever se dovedesc acum a fi obstacole majore pentru o redresare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
taxă,
bancă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.