Ţara din UE care vrea să interzică Black Friday. De ce ia această decizie radicală una dintre cele ma mari puteri ale lumii

Postat la 29 noiembrie 2019 238 afişări

Mai mulţi parlamentarii francezi şi-au anunţat intenţia de a adopta un act legislativ prin care să fie interzise vânzările la reducere de Black Friday, pe motiv că provoacă supra-consum, blocaje în trafic şi poluare.

Ţara din UE care vrea să interzică Black Friday. De ce ia această decizie radicală una dintre cele ma mari puteri ale lumii

Fostul ministru al Ecologiei, Delphine Batho, a prezentat un amendament care propune interzicerea Black Friday deoarece provoacă o risipă a resurselor şi un supra-consum.

Amendamentul a fost adoptat de o comisie parlamentară şi urmează să fie dezbătut în Adunarea Naţională pe data de 9 decembrie, scrie Agerpres.

Separat, ministrul francez al Tranziţiei Ecologice, Elisabeth Borne a criticat joi evenimentul comercial care, în opinia sa, creează "blocaje în trafic, poluare şi emisii de gaze cu efect de seră".

Elisabeth Borne a adăugat că ar sprijini Black Friday dacă acest eveniment ar fi în beneficiul micilor companii franceze dar marii retaileri online sunt principalii beneficiari.

În replică, o organizaţie care reprezintă sectorul de vânzări electronice din Franţa a condamnat iniţiativa privind interzicerea vânzărilor de Black Friday, un eveniment care a luat naştere în SUA, unde are loc după sărbătoarea de Thanksgiving, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.