Ţara care vrea să creeze un ”paşaport de vaccinare”. În ce format va fi acesta

Postat la 08 ianuarie 2021 209 afişări

Ţara care vrea să creeze un ”paşaport de vaccinare”. În ce format va fi acesta

Danemarca lucrează la un ”paşaport de vaccinare” digital pentru persoanele care au fost vaccinate anti-COVID-19, o dovadă care le poate permite să călătorească în ţările în care este necesar un astfel de document în timpul pandemiei.

Ministerul a subliniat necesitatea de a investiga în continuare dacă persoanele care au fost vaccinate mai pot transmite virusul şi cât durează efectul vaccinului înainte de a fi necesară o altă doză. Danemarca a început să vaccineze persoanele în vârstă şi personalul sanitar la sfârşitul lunii decembrie.

„Este de aşteptat ca unele ţări să ceară dovada vaccinării la intrarea pe teritoriul acestora. Un paşaport danez de vaccinare poate fi folosit”, a afirmat Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat.

Paşaportul poate fi lansat în primele luni ale acestui an şi va putea fi accesat prin intermediul site-ului de sănătate publică, a spus ministerul, potrivit Reuters.

Este posibil ca acesta să poată fi accesat într-o aplicaţie specială, însă nu se ştie sigur. Estonia a declarat anul trecut că testează un „paşaport digital de imunitate” pentru a-i urmări pe cei care s-au recuperat după COVID-19 şi s-au imunizat într-o oarecare măsură, deşi au rămas întrebări dacă şi pentru cât timp oamenii rămân protejaţi.

Până acum s-a reuşit vaccinarea a 1% din populaţie, fapt ce situează Danemarca în faţa majorităţii ţărilor europene.

Vaccinările în cele aproximativ 900 de instituţii de îngrijire medicală din toată ţara ar trebui să se încheie vineri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pasaport,
vaccinare,
creare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.