Ţara care interzice vânzarea, din 2030, a maşinilor pe benzină şi motorină

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 noiembrie 2020 100 afişări

Maşinile şi furgonetele noi alimentate integral cu benzină şi motorină nu vor mai putea fi vândute în Marea Britanie începând cu 2030, a anunţat premierul Boris Johnson, citat de BBC.

Ţara care interzice vânzarea, din 2030, a maşinilor pe benzină şi motorină

Premierul a precizat că unele maşini hibrid vor fi permise în continuare.

Măsura face parte din ceea ce prim-ministrul numeşte o „revoluţie industrială verde” pentru a combate schimbările climatice şi a crea locuri de muncă în industrii precum cea nucleară.

Criticii planului spun că suma de 4 miliarde de lire sterline alocată este mult prea mică pentru amploarea provocării.

Suma totală de bani noi anunţaţi în pachet este a 25-a parte din costul proiectat de 100 de miliarde de lire sterline pentru calea ferată de mare viteză, HS2.

Guvernul declară că face parte dintr-un pachet mai mare, de 12 miliarde de lire sterline, pentru investiţii publice care ar putea atrage mai multe finanţări din sectorul privat.

Planul include finanţare pentru o centrală nucleară mare şi pentru reactoare nucleare mai mici, despre care Guvernul speră că vor crea aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

Guvernul speră că vor fi create până la 250.000 de locuri de muncă în ansamblu - în special în nordul Angliei şi în Ţara Galilor.

Revoluţia energiei curate va afecta şi locuinţele, pentru că din 2023 noile case vor trebui încălzite fără a utiliza gaze naturale.

Guvernul vizează instalarea a 600.000 de pompe de căldură pe an până în 2028.

Un alt punct cheie al planului este o investiţie de 1,3 miliarde de lire sterline în punctele de încărcare a vehiculelor electrice. Subvenţiile pentru cumpărătorii de vehicule electrice se vor ridica la 582 milioane de lire sterline pentru a ajuta oamenii să susţină tranziţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
plan verde,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.