Tânărul de 26 de ani care a reinventat skateboard-ul. Gadget-ul încape într-o geantă

Postat la 11 august 2015 701 afişări

Japonezul Kuniako Saito, împreună cu echipa sa de la Cocoa Motors, a dezvăluit un nou mijloc de transport ce seamănă cu un skateboard sau cu un laptop. Invenţia denumită "WalkCar" este un gadget portabil, funcţionează cu baterii lithium şi încape în geantă, relatează Venture Beat.

WalkCar este realizat din aluminiu, cântăreşte două-trei kilograme (există o versiune pentru interior şi una pentru exterior) şi după 3 ore de încărcare poate atinge viteze de până la 10 kilometri pe ora pe o distanţă de aproximativ 12 kilometrii.

Deşi poate părea firav, construcţia de alumiu poate ţine până la 120 de kg. De asemenea, gadgetul este foarte uşor de utilizat. Acesta porneşte automat când utilizatorul se urcă pe WalkCar şi se opreşte imediat ce el coboară. Pentru a schimba direcţia utilizatorul trebuie doar să se încline puţin în stânga sau în dreapta.

"Walk Car este un produs nou pe care l-am creat de la zero prin care vreau să arăt că şi Japonia poate să fie inovatoare când vine vorba de tehnologie", a declarat Kuniako Saito pentru Reuters.

Clienţii îşi pot rezerva un produs din toamnă prin intermediul platformei de crowdfunding, Kickstarter. Skateboard-ul futuristic se va vinde la 800 de dolari, iar livrarea urmează să se facă din 2016.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tanarul-de-26-de-ani-care-a-reinventat-skateboard-ul-gadget-ul-incape-intr-o-geanta-14670649
14670649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.