Tânărul care a înfiinţat 11 companii şi trei fundaţii non-profit până la vârsta de 17 ani: “vreau să câştig 10 miliarde de dolari şi să donez opt”

Autor: Ioana Matei Postat la 12 august 2014 5796 afişări

Tânărul care a înfiinţat 11 companii şi trei fundaţii non-profit până la vârsta de 17 ani: “vreau să câştig 10 miliarde de dolari şi să donez opt”

“Îmi place să mă gândesc la mine ca fiind un antreprenor ce se întâmplă să fie adolescent” spunea Mark Bao într-un interviu acordat publicaţiei Junior Biz. El şi-a început aventura antreprenorială în clasa a cincea. A creat atunci o aplicaţie pentru calculator prin care reuşea să crească eficienţa modului în care îşi făcea temele pentru acasă şi îl ajuta să scrie referatele pentru şcoală. A copiat apoi programul pe o disketa şi l-a vândut prietenilor săi.

A înfiinţat primul start-up în primul an de liceu. Prin Debateware.com a creat un sistem de management pentru evenimente. În cele din urmă, Mark şi partenerul său de afaceri au vândut start-up-ul celei mai mari organizaţii de dezbateri din Statele Unite ale Americii. Până la vârsta de 17 ani, lansase deja 11 companii web – din care a vândut trei şi alte trei fundaţii non-profit. Câteva dintre proiectele lui includ TickrTalk, Fundaţia Ramamamia, Classleaf şi Avecora – o reţea de tehnologie lansată în 2013.

“Ţelul meu este să donez 80% din venituri  ajutoarelor umanitare şi cercetării. Îmi doresc să câştig 10 miliarde de dolari şi să donez opt” a declarat tânărul în interviul acordat Junior Biz.

Bao renunţat la colegiu la 19 ani, a înfiinţat o companie de tehnologie în New York, iar apoi a plecat într-o călătorie în jurul lumii. În prezent, se află în New York şi se ocupă de cercetarea comportamentului uman, obiceiuri şi strategie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infiintare,
companii,
miliarde,
tanar,
tehnologie
/actualitate/tanarul-care-a-infiintat-11-companii-si-trei-fundatii-non-profit-pana-la-varsta-de-17-ani-vreau-sa-castig-10-miliarde-de-dolari-si-sa-donez-opt-13077443
13077443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.