Surpriză uriaşă: Cine are cel mai mare salariu din România plătit pe carte de muncă, în valoare de 23.000 de euro

Autor: Adelina Mihai Postat la 11 mai 2022 924 afişări

Surpriză uriaşă: Cine are cel mai mare salariu din România plătit pe carte de muncă, în valoare de 23.000 de euro

Toate datele îl indică pe Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), ca fiind persoana cu cel mai mare salariu net obţinut pe carte de muncă din România: 23.000 de euro net pe lună.

Ziarul Financiar a publicat ieri topul celor mai mari salarii obţinute pe contracte de muncă şi a arătat care sunt funcţiile şi ce domenii de activitate au cei 14 angajaţi care au salarii de peste 20.000 de euro net pe lună, potrivit datelor de la Inspecţia Muncii.

Din acest clasament, s-a detaşat salariul echivalent a circa 23.000 de euro net pe lună obţinut de un angajat cu funcţia de ”preşedinte organizaţie profesională naţională” care lucrează într-o organizaţie cu codul CAEN ”9319- alte activităţi sportive”, acesta fiind cel mai bine plătit salariat din România al momentului.

Având în vedere că niciun alt sport din România nu are puterea financiară a fotbalului, toate indiciile despre organizaţia la care ar lucra cel mai bine plătit angajat duc spre Liga Profesionistă de Fotbal, o structură sportivă a a cluburilor din România care evoluează în Liga I. De altfel, Gazeta Sporturilor a preluat ieri ştirea ZF:

„În topul celor mai mari salarii obţinute în România pe contractul individual de muncă, cel mai bine plătit român, cu 22.800 de euro lunar net, este preşedintele unei organizaţii profesionale naţionale din domeniul sportiv. În martie 2021, Gazeta Sporturilor dezvăluia că Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, încasează peste 15.000 de euro lunar”, a scris Gazeta Sporturilor.

Pe de altă parte, fotbalul românesc este la pământ în ultimii 20 de ani, în condiţiile în care echipa naţională nu a reuşit nicio calificare la campionate europene sau mondiale, şi nici cluburile nu s-au calificat în fazele finale ale competiţiilor europene (Champions League şi UEFA Europa League). Mai mult, două echipe din Liga I sunt în buza falimentului şi sunt des întâlnite situaţii în care fotbaliştii nu-şi încasează onorariile negociate.

Cu toate acestea, guvernul şi primăriile au investit în ultimii ani în stadioane şi au pus la dispoziţia Ligii I infrastructura adecvată pentru obţinerea performanţelor. 

Lipsa de viziune şi de efica­citate a organizatorilor din fotba­lul românesc face ca fotbalul să fie la cel mai jos nivel din ultimele decenii. 

Dacă este vorba de Gino Iorgulescu, şeful LPF câştigă un salariu foarte mare, comparativ cu cel al liderilor din state puternice, precum Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Cu un venit brut de circa 500.000 de dolari pe an, Gino Iorgulescu ar câştiga mai bine ca Joe Biden, preşedintele SUA, care încasează 400.000 de dolari brut pe an. Întrebarea este de ce acceptă cluburile să îi plătească un asemenea salariu unui preşedinte cu asemenea rezultate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.