Super-bacteria pe care n-o ucide niciun antibiotic. Cum se transmite şi cât de periculoasă e

Autor: Maria Bîrnaure Postat la 28 mai 2016 5468 afişări

Super-bacteria pe care n-o ucide niciun antibiotic. Cum se transmite şi cât de periculoasă e

Prima bacterie rezistentă la orice fel de antibiotic a fost descoperită în Statele Unite ale Americii. Aceasta a fost descoperită în urina unei femei de 49 de ani din Pennsylvania, această situaţie fiind deja preluată de Departamentul de Apărare a Ţării din Statele Unite, potrivit CNN.

Cazul a fost făcut public de Tom Frieden, directorul Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din Statele Unite ale Americii. Femeia a mers la o clinică din Pennsylvania, unde medicul care i-a făcut investigaţiile a descoperit bacteria. Nu se ştie de unde a luat femeia această infecţie, având în vedere că nu a călătorit în afara Statelor Unite în ultimele cinci luni. Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor alături de Departamentul de Sănătate al statului Pennsylvania s-au mobilizat imediat şi au început investigaţiile în ceea ce priveşte acest caz. Principala sarcină este aceea de a vedea dacă nu cumva bacteria s-a răspândit deja şi există şi alţi purtători ai acesteia.

Află aici care este bacteria pe care nu o poate ucide niciun antibiotic şi cum se transmite

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bacterie,
antibiotice,
statele unite
/actualitate/super-bacteria-pe-care-n-o-ucide-niciun-antibiotic-cum-se-transmite-si-cat-de-periculoasa-e-15386933
15386933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.