Sumă record pentru o pereche de adidaşi: pantofii de sport ai lui Michael Jordan s-au vândut la o licitaţie cu suma de 1,47 mil. dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 octombrie 2021 35 afişări

O pereche de pantofi de sport purtaţi de starul baschetului american Michael Jordan a fost vândută la licitaţie cu suma record de 1,47 milioane de dolari, relatează BBC.

Jordan a folosit perechea de Nike Air Ships cu roşu şi alb în timpul primului său sezon cu Chicago Bulls, în 1984.

A fost anul în care sportivul şi Nike şi-au început colaborarea pentru a crea marca emblematică de haine şi pantofi de sport.

Preţul este cel mai mare plătit vreodată pentru încălţămintea purtată în timpul unui meci, indiferent de sport.

Jordan este considerat de mulţi drept cel mai bun jucător din istoria baschetului.

Jordan, care s-a retras în 2003, a devenit, de asemenea, primul jucător miliardar din istoria NBA.

Pantofii semnaţi au fost cumpăraţi de Nick Fiorella, un cunoscut colecţionar.

Înainte de licitaţie, se estima că pantofii se vor vinde pentru o sumă cuprinsă între 1 milion şi 1,5 milioane de dolari.

Cu toate acestea, aceştia nu sunt cei mai scumpi pantofi de sport vânduţi vreodată. Acest record îi aparţine rapperului Kanye West, ale cărui Nike Air Yeezy 1 Prototypes au ajuns la 1,8 milioane de dolari într-o vânzare privată din aprilie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pantofi sport,
licitaţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.