Suedia, vehementă după ce un submarin străin a pătruns în apele sale

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 noiembrie 2014 60 afişări

Suedia a adoptat un ton vehement, vineri, după ce s-a confirmat că un submarin străin a fost în apele sale teritoriale în luna octombrie.

"Nu ştim cine este responsabil de această încălcare (...), dar o spun foarte clar: acest lucru este absolut inacceptabil, nu vrem activităţi de recunoaştere în apele noastre", a reacţionat premierul Suediei, Stefan Löfven.

"Persoanele care intenţionează să intre ilegal pe teritoriul Suediei trebuie să ştie ce riscuri enorme implică acest lucru", a spus liderul de la Stockholm.

"Ne vom apăra integritatea teritorială cu toate mijloacele posibile", a avertizat Löfven.

Şeful Statului Major al armatei suedeze, Sverker Göranson, a confirmat, prezentând imagini, că "un submarin de mărime mică a intrat în apele suedeze".

În perioada 17-24 octombrie, Suedia a efectuat operaţiuni de amploare în Marea Baltică, în apropiere de Stockholm, pentru depistarea unui submarin militar, posibil rus.

Imaginile obţinute nu au permis identificarea submarinului.

Rusia a negat că ar fi trimis vreun submarin în apele teritoriale suedeze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUEDIA,
SUBMARIN,
/actualitate/suedia-vehementa-dupa-ce-un-submarin-strain-a-patruns-in-apele-sale-13557245
13557245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.