SUA vor avea nevoie de 3 ani pentru ca şomajul să ajungă la 6%, nivelul la care Fed va începe să ridice dobânzile

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 01 martie 2013 12 afişări

Rata şomajului din SUA, cea mai mare economie a lumii, nu va ajunge probabil la 6% înainte de 2016, a declarat în faţa congressmenilor preşedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke.

Rata şomajului din SUA, cea mai mare economie a lumii, nu va ajunge probabil la 6% înainte de 2016, a declarat în faţa congressmenilor preşedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke. Fed, care a achiziţionat bonuri de Trezorerie şi obligaţiuni ipotecare de 3.000 de miliarde de dolari pentru a impulsiona revenirea economiei prin încurajarea creditării, extinde acest program cu 85 de miliarde de dolari în fiecare lună până când apar semne clare de îmbunătăţire a condiţiilor de pe piaţa muncii, scrie The New York Times. Bernanke a promis că Fed va menţine dobânzile la nivelul minim record de aproape zero până când rata şomajului scade sub 6,5%. În prezent, indicatorul se situează la 7,9%. "Se pare că sunt ceva resurse care nu sunt utilizate, oameni care ar putea lucra, capital care ar putea fi folosit, dar nu este utilizat. Credem că politicile noastre monetare au făcut revenirea mai puternică şi au creat mai multe locuri de muncă decât dacă acestea nu ar fi fost implementate. Am ajutat la crearea multor locuri de muncă în sectorul privat şi în cel guvernamental pentru a sprijini semnificativ econo­mia", a afirmat Bernanke.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
şomaj,
Fed,
dobânzi
/actualitate/sua-vor-avea-nevoie-de-3-ani-pentru-ca-somajul-sa-ajunga-la-6-nivelul-la-care-fed-va-incepe-sa-ridice-dobanzile-10619998
10619998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.