Studiu: Tinerii au renunţat la distracţie în perioada stării de urgenţă

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 septembrie 2020 49 afişări

Tinerii au renunţat la distracţie, şi-au făcut cumpărăturile online şi au devenit mai conştiincioşi cu gestionarea banilor în perioada stării de urgenţă, arată un studiu Insights PulzeZ. Creşterea consumului de produse precum dulciuri şi snacksuri, soluţie pentru reducerea nivelului de stres.

Studiu: Tinerii au renunţat la distracţie în perioada stării de urgenţă

Echipa Vreau să Fiu Antreprenor (VSFA) şi Insights, din cadrul Romanian Business Leaders, anunţă rezultatele celei de-a doua părţi a studiului Insights PulseZ, care prezintă atitudinile tinerilor legate de comportamentul de consum din perioada stării de urgenţă şi după, dar şi gestionarea şi atitudinea lor faţă de bani.

Comportamentul de consum al tinerilor a determinat o relocare o veniturilor în perioadă stării de urgenţă, ca o consecinţă firească a limitărilor din acea perioadă. Astfel, tinerii au renunţat la distracţie, şi-au făcut cumpărăturile online şi au devenit mai conştiincioşi cu gestionarea banilor. Din punct de vedere psihologic, creşterea consumului de produse precum dulciuri şi snacksuri sau jocuri a fost justificată în condiţii de restricţii externe, aceasta fiind considerată o soluţie pentru reducerea nivelului de stres.

Peste 40% dintre repondenţii studiului au renunţat, în perioada stării de urgenţă, la achiziţia de pachete de călătorii, echipamente sportive, produse IT&C şi gadget-uri, dar şi la mâncarea comandată de pe platformele de delivery, îndreptându-şi atenţia cu prioritate către produse sanitare şi de igienă personală, reflectând interesul şi grija pe care au avut-o pentru sănătate şi siguranţă.

Între 20% - 30% dintre tineri au renunţat la distracţie (Netflix, jocuri online, etc.), dar şi la cărţi, audibooks sau cursuri online.

Întrebaţi despre produsele pe care le cumpără, 46% dintre tinerii români au declarat că pentru ei contează provenienţa locală a ingredientelor, produsele Made in Ro, în decizia lor de cumpărare, iar pentru peste 60% dintre tineri contează ca produsul să fie sustenabil. Perspectiva de cetăţean global şi grija faţă de planetă este reflectată prin interesul a 68% dintre tineri faţă de produsele eco-friendly.

Pandemia a forţat creşterea cumpărăturilor online.

Percepţia şi atitudinea tinerilor faţă de bani este relativ echilibrată, 1 din 2 tineri intenţionează să fie mai atent la cheltuieli, să economisească mai mult, în timp ce doar 1 din 3 tineri intenţionează să facă demersuri pentru a câştiga mai mulţi bani.

În ceea ce priveşte modalitatea de plată, întrebaţi câte plăţi au făcut în medie săptămânal, în perioada stării de urgenţă, tinerii şi-au declarat preferinţa pentru plăţile online, peste 50% dintre ei efectuând un maxim de 4 tranzacţii pe săptâmâna.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1115 tineri cu vârsta între 16-24 de ani şi este reprezentativ la nivel naţional din punct de vedere al distribuţiei pe sexe, regiunii şi mediului urban-rural.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineri,
distracţie,
stare de urgenţă

ALEPH STORY: BEST OF. Roşia Montană, o pierdere de aur!

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.