STUDIU: Majoritatea angajaţilor români contestă existenţa corupţiei în domeniul în care lucrează

Postat la 18 iunie 2013 48 afişări

Majoritatea angajaţilor români sunt de părere că practicile de corupţie sunt întâlnite la scară largă în România, dar numai 19% spun că în sectorul în care activează firma lor se dă mită pentru a câştiga contracte, se arată într-un studiu al Ernst&Young privind frauda şi corupţia.

STUDIU: Majoritatea angajaţilor români contestă existenţa corupţiei în domeniul în care lucrează

 "Majoritatea respondenţilor din România contestă existenţa mitei şi a corupţiei în apropierea afacerilor pe care le desfăşoară. Astfel, 61% dintre respondenţii din România sunt de părere că practicile de corupţie sunt întâlnite pe scară largă în România, dar numai un procent de 17% consideră că firmele locale îşi supraevaluează rezultatele din situaţiile financiare şi doar 1% recunosc faptul că firmele lor sunt angajate în astfel de practici, cum ar fi supraevaluarea veniturilor şi subevaluarea costurilor în vederea atingerii obiectivelor pe termen scurt şi respectarea bugetului", se arată într-un comunicat al firmei de consultanţă şi audit.

Mai mult, dintre românii chestionaţi, doar 19% au indicat că în sectorul în care firma lor îşi desfăşoară activitatea, mita este o practică des întâlnită pentru a câştiga contracte, comparativ cu o rată de răspuns de 37% înregistrată în Europa de Est. Această afirmaţie a fost susţinută şi de cei 59% dintre respondenţii români, care consideră că oferirea de cadouri, bani sau alte atenţii pentru a câştiga sau menţine o afacere nu poate fi justificată pentru a ajuta o companie să supravieţuiască, nici măcar în situaţia unei recesiuni economice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/studiu-majoritatea-angajatilor-romani-contesta-existenta-coruptiei-in-domeniul-in-care-lucreaza-10980621
10980621
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.