Studiu EY: Majoritatea directorilor se tem că recesiunea va fi mai gravă decât criza din 2007-2008

Autor: Roxana Rosu Postat la 13 ianuarie 2023 39 afişări

Studiu EY: Majoritatea directorilor se tem că recesiunea va fi mai gravă decât criza din 2007-2008

Marea majoritate a directorilor executivi (98%) se pregătesc pentru o recesiune economică caracterizată de tensiuni geopolitice, de întreruperea lanţului de aprovizionare şi de incertitudini legate de COVID-19, dar par să fie împărţiţi în ceea ce priveşte durata, profunzimea şi gravitatea acesteia.

Un studiu EY, citat de Ziarul Financiar, care a înregistrat opiniile a 1.200 de directori generali din întreaga lume, a constatat că jumătate dintre aceştia prevăd o încetinire moderată a economiei globale, în timp ce mai mult de jumătate (55%) dintre cei care se pregătesc pentru o încetinire persistentă se tem de o recesiune mai gravă decât criza financiară globală din 2007-2008 în ceea ce priveşte durata şi gravitatea acesteia.

Pentru prima dată din 2020, politicile restrictive în materie de reglementare, comerţ şi investiţii (28%) au depăşit problemele legate de COVID-19 (19%) ca principal motiv pentru care respondenţii CEO şi-au modificat planurile de investiţii.

Ca urmare a acestor provocări geopolitice exacerbate, 97% dintre respondenţi îşi revizuiesc planurile, 44% dintre ei amânând o investiţie planificată şi aproape o treime (32%) oprind cu totul investiţiile planificate.

Aproape o treime dintre respondenţi consideră că incertitudinea legată de politica monetară şi creşterea costului capitalului reprezintă cele mai mari riscuri pentru creşterea viitoare a afacerii lor.

Deşi îngrijorările legate de incertitudinea legată de COVID-19 s-au diminuat, aproape o treime dintre directorii executivi (32%) încă o menţionează ca fiind un risc cheie pentru compania lor (în scădere de la 43%, în octombrie 2022).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
ey,
criză

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.