Studioul Miramax ar putea fi vândut cu 1 miliard de dolari

Autor: Florin Badescu Postat la 19 iulie 2015 66 afişări

Studioul Miramax, o companie cu capital privat, ce deţine drepturile asupra câtorva sute de filme celebre produse la Hollywood, precum franciza "Bridget Jones" şi "Pacientul englez", explorează câteva alternative strategice comerciale, inclusiv o posibilă vânzare contra sumei de 1 miliard de dolari.

Directorii studioului Miramax, al cărui sediu general se află în Santa Monica, un oraş din California, discută în prezent aceste strategii comerciale cu un grup de consilieri financiari, au afirmat mai multe surse din industria cinematografică americană, citate de Reuters.

Potrivit Bloomberg, care a dezvăluit în premieră această informaţie vineri seară, compania Miramax ar putea fi vândută cu suma de 1 miliard de dolari.

Un grup de investitori privaţi, în rândul cărora s-au aflat Qatar Holding şi firma de investiţii Colony Capital, deţinută de Thomas J. Barrack Jr., au cumpărat compania Miramax de la grupul Disney în anul 2010 cu suma de 600 milioane de dolari.

Deşi Miramax este cunoscut pentru faptul că deţine drepturile asupra unei colecţii extensive de filme celebre, studioul hollywoodian a început în ultimii ani să distribuie şi filme noi, inclusiv producţia independentă "Mr. Holmes", care îl are ca protagonist pe Ian McKellen şi care a avut premiera vineri seară.

De asemenea, Miramax produce şi un serial TV, intitulat "From Dusk Till Dawn", care are la bază filmul omonim regizat în 1996 de Robert Rodriguez.

Studioul Miramax a fost înfiinţat în 1979 de celebrii producători americani Bob şi Harvey Weinstein.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MIRAMAX,
VÂNZARE,
/actualitate/studioul-miramax-ar-putea-fi-vandut-cu-1-miliard-de-dolari-14612480
14612480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.