Studii finale: Vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului are 95% eficienţă

Autor: Beatrice Dumitru Postat la 18 noiembrie 2020 28 afişări

O analiză finală a studiului de fază 3 a vaccinului coronavirus Pfizer arată că are o eficienţă de 95% în prevenirea infecţiilor, chiar şi la adulţii în vârstă, şi nu a cauzat probleme serioase de siguranţă, a declarat compania miercuri.

Studii finale: Vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului are 95% eficienţă

Conform CNN, compania a realizat un studiu pe 170 de cazuri de vountari infectaţi cu SARS-Cov-2. Dintre aceste cazuri, 162 de infecţii au fost la persoanele cărora li s-a administrat placebo sau vaccinuri cu soluţie salină simplă, în timp ce opt cazuri au fost la participanţii care au primit vaccinul propriu-zis. Acest lucru rezultă o eficacitate de 95%, a spus Pfizer.

Datele iniţiale arătau o eficienţă de peste 90%, potrivit Pfizer.

„Eficacitatea a fost constantă în funcţie de vârstă, rasă şi etnie. Eficacitatea observată la adulţii cu vârsta peste 65 de ani a fost de peste 94%," au declarat Pfizer şi partenerul său german BioNTech într-o declaraţie comună.

„Au fost 10 cazuri severe de Covid-19 observate în proces, cu nouă dintre cazuri care au apărut în grupul placebo şi unul în grupul vaccinat,” au adăugat cele două companii.

Un grup independent a urmărit rezultatele şi efectele secundare. „Până în prezent, Comitetul de monitorizare a datelor pentru studiu nu a raportat nicio problemă serioasă de siguranţă legată de vaccin”, au anunţat companiile.

„Singurul efect advers a fost oboseala, la 3,7% dintre pacienţi”, potrivit celor două companii.

Pfizer a declarat că va solicita FDA autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului „în câteva zile”.

„Aceste date vor fi, de asemenea, transmise altor agenţii de reglementare din întreaga lume", a spus Pfizer. Compania intenţionează să publice datele şi într-o revistă ştiinţifică.

„Protecţia rapidă pe care o oferă acest vaccin - combinată cu profilul său de tolerabilitate la toate grupele de vârstă studiate până acum - ar trebui să contribuie la transformarea acestui vaccin într-un instrument important pentru abordarea pandemiei actuale,” a declarat dr. Ugur Sahin, CEO şi cofondator al BioNTech.

Pfizer a declarat pe 9 noiembrie că datele intermediare au furnizat dovezi iniţiale că vaccinul avea o eficacitate de peste 90%. Aceste date s-au bazat pe primele 94 de cazuri de infecţie cu coronavirus în rândul voluntarilor. Compania a spus la momentul respectiv că va trebui să numere mai multe cazuri de infecţie în cadrul procesului înainte de a putea lua în considerare partea de fază 3 a procesului şi a solicita autorizaţia FDA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pzifer,
studiu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.