Convorbire uluitoare la 112. Ce a păţit operatorul după ce a jignit o femeie

Postat la 02 septembrie 2019 108 afişări

Convorbire uluitoare la 112. Ce a păţit operatorul după ce a jignit o femeie

STS anunţă, după ce a apărut în spaţiul public o discuţie între un operator 112 şi o femeie de etnie romă, că instituţia condamnă atitudinea şi limbajul angajatei, de aceea aceasta a fost eliminată din Centrul unic pentru apeluri de urgenţă şi a fost demarată o cercetare.

 

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale precizează, într-un comunicat de presă, că apelul la 112 a fost preluat în data de 25 aprilie 2019 la orele 19:02:25, a fost procesat şi transferat către Dispeceratul de Poliţie al IPJ Sălaj.

„STS condamnă ferm atitudinea şi limbajul operatoarei care a preluat cazul; modul de abordare în relaţia cu apelantul încalcă reglementările interne referitoare la etica şi deontologia profesională, aducând atingere onoarei, reputaţiei şi demnităţii persoanelor cu care operatorul 112 a intrat în legătură în exercitarea atribuţiilor de serviciu; la nivelul instituţiei a început cercetarea privind modul de gestionare a apelului de către acest operator”, se arată în comunicatul menţionat.

Pe perioada cercetării, operatorul 112 a fost pus la dispoziţie conform Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare şi nu va mai opera în Centrul unic pentru apeluri de urgenţă.

„În virtutea atribuţiilor legale, subliniem faptul că operatorii 112 sunt instruiţi să opereze apelurile în mod egal pentru toţi apelanţii, indiferent de naţionalitatea acestora, de etnie, de nivelul de pregătire sau de gen; aplicarea de tratamente diferenţiate în procesarea apelurilor de urgenţă este interzisă, fiind obligatorie respectarea întocmai a principiului egalităţii, fără nicio formă de discriminare.Vă asigurăm că instituţia va lua cu celeritate cele mai drastice măsuri”, mai arată STS.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sts,
angajata,
eliminare,
femeie,
jignire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.