STB introduce plata cu cardul bancar în toate mijloacele de transport public

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 decembrie 2021 97 afişări

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat că a iniţiat procedura de achiziţie publică pentru serviciul de plată cu cardul bancar de tip contactless direct la validatoarele ce se vor instala pe circa 1000 de mijloace de transport care nu sunt dotate cu astfel de echipamente.

STB introduce plata cu cardul bancar în toate mijloacele de transport public

Potrivit STB, introducerea acestui sistem facilitează plata călătoriei cu orice card bancar contacless, chiar dacă pasagerii nu deţin un card de transport sau un titlu valabil de călătorie. De asemenea, plata se poate face direct cu telefonul mobil tip smartphone sau cu ceasul tip smartwatch, atât timp cât au ataşat un card bancar.

„STB SA continuă procesul de digitalizare a serviciilor oferite călătorilor din zona metropolitană şi implementează sistemul de plată a călătoriei cu cardul bancar contactless direct la validatoarele duale, asigurând astfel mai multă flexibilitate călătorilor în deplasările lor zilnice. Totodată, această modalitate de plată va reduce costurile societăţii printr-o gestionare eficientă a centrelor de vânzare din reţeaua STB SA”, a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB SA.

Conform societăţii, această facilitate este deja implementată pe autobuzele Mercedes Hibrid si Otokar, având un feed-back pozitiv din partea călătorilor.

„Comparând luna noiembrie 2020 cu noiembrie 2021, STB SA a înregistrat o creştere a valorii tranzacţionate de cca şase ori mai mare”, au mai anunţat reprezenanţii STB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stb,
card,
transport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.