Statistica divorţurilor din România: 1 din 4 cupluri care divorţează ia decizia după mai mult de 20 de ani de căsătorie

Postat la 10 iulie 2019 85 afişări

Plecarea în străinătate a unuia dintre soţi şi amânarea despărţirii până când copiii cresc şi pleacă de acasă sunt printre motivele pentru care cuplurile longevive divorţează.

Statistica divorţurilor din România: 1 din 4 cupluri care divorţează ia decizia după mai mult de 20 de ani de căsătorie

Un număr de 8.280 de divorţuri înregistrate în 2018, adică 27% din totalul celor 30.857 de divorţuri înregistrate în România, au fost efecutate în rândul cuplurilor a căror căsătorie a avut o durată de 20 de ani şi peste, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

„În ultimii ani pare că a crescut, într-adevăr, numărul divorţurilor în rândul celor cu căsătorii mai lungi. Întâlnesc mai frecvent prin comparaţie cu acum câţiva ani, când divorţau tinerii, cazuri de cupluri cu 18 – 20 de ani de căsătorie care solicită desfacerea căsătoriei“, a explicat Oana Vrabie, avocat de divorţuri în cadrul Baroului Bucureşti.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cupluri,
divort,
casatorie,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.