Statistică alarmantă: România, pe primul loc în UE la naşterile în rândul adolescentelor şi pe ultimul la femeile de 40 ani

Autor: Roxana Din Postat la 27 aprilie 2019 24 afişări

România se află, potrivit unui studiu Eurostat din 2019, pe primul loc în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul adolescentelor şi pe ultimul loc în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul femeilor de peste 40 de ani.

România se află, potrivit unui studiu Eurostat realizat în 2019, pe primul loc în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul adolescentelor. Procentul la nivel naţional este de 12,3%, mult peste media europeană, de 4%. În ţara noastră, unul din zece copii are o mamă adolescentă, situaţie regăsită şi la nivelul Bulgariei, unde rata minorelor devenite mame atinge un procent de 11,9%.

Bulgaria şi România sunt urmate de ţări precum Ungaria, cu 9%, Slovacia, cu 8,4% şi Letonia, cu 5,5%. La polul opus al clasamentului se află ţări precum Italia, Olanda şi Slovenia, unde procentul adolescentelor devenit mame scade sub 2%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NASTERI,
ADOLESCENTE,
FEMEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.