Standard & Poor's confirmă ratingul de ţară al României: BBB-/A-3 cu perspectivă stabilă

Postat la 09 octombrie 2017 200 afişări

Agenţia de evaluare Standard & Poor's a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală, reconfirmând şi perspectiva stabilă, se arată într-un comunicat transmis luni de Ministerul Finanţelor.

Standard & Poor's confirmă ratingul de ţară al României: BBB-/A-3 cu perspectivă stabilă

Anunţul agenţiei este susţinut de nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creştere economică solidă.

„Perspectiva stabilă reflectă aşteptările agenţiei privind majorarea deficitelor fiscale şi externe ca rezultat al politicii guvernamentale prociclice, în timp ce datoria guvernamentală şi cea externă vor creşte doar treptat în anii următori”, se arată în comunicat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.