Sprijin pentru ţările aflate în dificultate: S&P, Moody's şi Fitch au confirmat ratingul "triplu A" pentru Facilitatea de Stabilitate Financiară

Postat la 29 octombrie 2011 9 afişări

Ratingul AAA al Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară (FESF) a fost confirmat de agenţiile Standard & Poor's (S&P), Moody's şi Fitch, a anunţat sâmbătă FESF.

Ratingul, cel mai bun posibil, a fost confirmat după intrarea în vigoare, la 18 octombrie, a amendamentelor la FESF decise în iulie, care măresc capacitatea de împrumut la 440 de miliarde de euro, cu un angajament de garantare de 780 de miliarde de euro, potrivit FESF. Cele trei agenţii "au confirmat cea mai bună notă posibilă pentru FESF" , precizează comunicatul citat, adăugând că agenţiile "au acordat cea mai bună notă pe termen scurt", respectiv A-1+ pentru Standard & Poor's (S&P), (P)P-1 pentru Moody's şi F1+ pentru Fitch. Agenţia Standard and Poor's anunţase deja de vineri seară că menţine ratingul AAA pentru solvabilitatea FESF, cu perspectivă stabilă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
rating,
S&P,
Moody's,
Fitch
/actualitate/sprijin-pentru-tarile-aflate-in-dificultate-s-p-moody-s-si-fitch-au-confirmat-ratingul-triplu-a-pentru-facilitatea-de-stabilitate-financiara-8915715
8915715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.