Spania trimite primul transport cu arme în Ucraina

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 martie 2022 110 afişări

Spania trimite primul transport cu arme în Ucraina

Spania a anunţat că vineri va trimite 1.370 de lansatoare de grenade antitanc în Ucraina. Este o parte din primul transport de arme ofensive oferite ucrainenilor sub formă de ajutor în faţa invaziei ruseşti, anunţă CNN.

Transportul va mai include mitraliere şi 700.000 de elemente de muniţie, a spus Ministrul Apărării din Spania, Margarita Robles.

„Toate vor fi transportate cu avioane spaniole în Polonia, în apropierea graniţei, unde oficialii ucraineni vor primi transportul”, a declarat Robles pentru televiziunea spaniolă Antena 3 TV.

Robles a mai spus că armele „sunt foarte importante deoarece pot fi folosite chiar şi de oameni care nu au prea multă experienţă în utilizarea acestora.”

După câteva zile în care a transmis mesaje de solidaritate cu Ucraina şi după ce a trimis mai multe echipamente defensive, prim ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat că „Spania va livra rezistenţei ucrainene material militar de atac”.

Anunţul a fost făcut miercuri în Parlament.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arme,
spania,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.