Spania plănuieşte să trimită şi trupe militare suplimentare în Irak pentru a ajuta forţele de securitate în combaterea reţelei Stat Islamic

Autor: Mircea Olteanu Postat la 10 decembrie 2016 59 afişări

Ministerul spaniol al Apărării a anunţat că intenţionează să trimită încă 125 de militari şi 25 de ofiţeri de poliţie în ,unde ar avea rolul de a ajuta la antrenarea forţelor de securitate irakiene în lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic,dar decizia are nevoie de aprobare parlamentară.

Ministerul a comunicat că forţele spaniole nu vor lua parte la operaţiunile de luptă, relatează The Associated Press.

Spania are deja 300 de militari care ajută la antrenarea forţelor irakiene, în special în ceea ce priveşte utilizarea materialelor explozive, deminare şi logistică.

În 2014, Parlamentul de la Madrid a aprobat în unanimitate trimiterea a 300 de militari în Irak, însă la vremea respectivă, Partidul Popular al premierului Mariano Rajoy avea majoritatea în Parlament, notează Reuters.

Astazi, Rajoy conduce un Guvern minoritar, aşa că va avea nevoie de sprijinul opoziţiei pentru aprobarea deciziei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
IRAK,
TRUPE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.