Sony va plăti despăgubiri de 8 milioane de dolari, după atacul cibernetic generat de "The Interview"

Autor: Florin Badescu Postat la 21 octombrie 2015 112 afişări

Sony Pictures Entertainment a acceptat să plătească despăgubiri de până la 8 milioane de dolari pentru a pune capăt unui proces intentat de angajaţii săi, care au afirmat că datele lor personale au fost furate în atacul cibernetic comis în 2014 pentru a descuraja lansarea comediei "The Interview".

Acordul la care au ajuns studioul Sony Pictures Entertainment şi grupul de foşti şi actuali angajaţi ai acestuia a fost semnat, luni, la Tribunalul Federal din Los Angeles, informează Los Angeles.

În virtutea acestui acord, Sony va plăti până la 2,5 milioane de dolari - 10.000 de dolari per persoană - pentru a-i despăgubi pe angajaţii ale căror date personale au fost furate de piraţii cibernetici şi până la 2 milioane de dolari - 1.000 de dolari per persoană -, ca despăgubiri pentru măsurile de protecţie suplimentară pe care acele persoane le-au luat după comiterea atacului cibernetic.

De asemenea, Sony a fost de acord să plătească până la 3,49 de milioane de dolari pentru a achita taxele legale şi costurile procesului. Acordul va trebui să fie aprobat de judecătorul districtual Gary Klausner.

Atacul cibernetic a fost comis în noiembrie 2014, cu doar câteva săptămâni înainte ca grupul Sony să lanseze "The Interview", o comedie cu James Franco şi Seth Rogen, despre un complot fictiv american ce viza asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Guvernul american a acuzat Coreea de Nord, declarând că această ţară este vinovată de comiterea acelui atac cibernetic. Autorităţile de la Phenian au negat orice implicare în atacul cibernetic, însă i-au lăudat pe autorii acestuia, spunând că acţiunea lor a reprezentat "o faptă vitejească îndreptăţită".

În decembrie 2014, un grup care s-a intitulat "Guardians of Peace" a ameninţat cu organizarea unor atacuri teroriste de tipul celor de la 11 septembrie 2001 împotriva cinematografelor care vor proiecta filmul "The Interview", determinându-i pe managerii de la Sony să anuleze lansarea peliculei.

La doar câteva zile după aceea, în urma presiunii opiniei publice, directorii grupului Sony s-au răzgândit şi au anunţat că "The Interview" va avea parte de o lansare într-un număr limitat de cinematografe, de Crăciun. Ulterior, Sony a decis că filmul poate fi descărcat gratuit şi în format digital.

În ianuarie, Statele Unite au impus noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord ca răspuns la acel atac cibernetic.

Procesul a fost intentat grupului Sony de mai mulţi angajaţi, care au acuzat studioul hollywoodian de neglijenţă în privinţa protejării colaboratorilor contra furtului de identitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SONY,
DESPĂGUBIRI,
THE INTERVIEW
/actualitate/sony-va-plati-despagubiri-de-8-milioane-de-dolari-dupa-atacul-cibernetic-generat-de-the-interview-14857183
14857183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.