SONDAJ: Barack Obama, considerat cel mai slab preşedinte al SUA

Postat la 02 iulie 2014 106 afişări

Preşedintele Barack Obama, care se confruntă cu un al doilea mandat dificil, se află în fruntea listei celor mai slabi lideri americani de la cel de-al doilea Război Mondial, potrivit unui sondaj publicat miercuri în Statele Unite.

SONDAJ: Barack Obama, considerat cel mai slab preşedinte al SUA

 Aproape 33% dintre persoanele intervievate consideră că preşedintele democrat, ales în 2008 şi reales în 2012, este cel mai slab lider din ultimii 70 de ani. Aproape 28% dintre participanţii la sondaj l-au indicat mai degrabă pe predecesorul său, republicanul George W. Bush, care s-a aflat la Casa Albă în perioada 2001-2009, arată sondajul realizat de institutul Universităţii Quinnipiac.

În schimb, 35% dintre cei intervievaţi au apreciat că republicanul Ronald Reagan, care s-a aflat la Casa Albă din 1981 până în 1989, a fost cel mai bun lider pe care l-au avut Statele Unite din 1945, în timp ce 18% au optat pentru Bill Clinton şi 15% pentru preşedintele asasinat John F. Kennedy.

Pe de altă parte, aproape 45% dintre persoanele intervievate consideră că Statele Unite s-ar fi aflat într-o situaţie mai bună dacă republicanul Mitt Romney ar fi câştigat alegerile prezidenţiale în 2012 în faţa lui Barack Obama, în timp ce 38% au afirmat că ţara s-ar fi aflat într-o situaţie mai dificilă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ACTUALITATE
/actualitate/sondaj-barack-obama-considerat-cel-mai-slab-presedinte-al-sua-12878148
12878148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.