Slujbe unice care există doar în anumite ţări: babysitter pentru pui de struţi, numărător de lebede sau îngrijitor de corbi

Postat la 20 septembrie 2015 391 afişări

Slujbe unice care există doar în anumite ţări: babysitter pentru pui de struţi, numărător de lebede sau îngrijitor de corbi

Tradiţiile şi circumstanţele pot creea oportunităţi unice pentru diferite ocupaţii, relatează Business Insider.

În Anglia, în judeţele Middlesex, Surrey, Buckinghamshire, Berkshire sau Oxfordshire există oameni al căror job este acela de a număra lebede- Swan Upper. Ţin evidenţa şi au grijă să raporteze dacă vreo lebădă a fost rănită.

Zebra de pe stradă se mişcă În Bolivia. În La Paz există oameni care se imbracă în costum de zebră şi ajută pietoni să traverseze strada.

În Teheran, Iran, sunt implementate restricţii de circulaţie (zilele calendaristice impare vor circula maşinile care au ultima cifră a numărului de înmatriculare impară. Situaţia este similară pentru zilele pare). Din necesitate, unii soferi, care nu au voie să circule în ziua respectiva, angajează alţi şoferi să conducă în spatele maşini lor pentru a nu dezvălui numărul de înmatriculare.

În Olanda, mersul pe bicicletă este foarte popular şi este normal ca şi numărul accidentelor cu bicicleta să fie mare. Astfel, în ţara lalelelor slujba unor oameni constă în a scoate biciclete din apă. Pot scoate din apă până la 15.000 de biciclete pe an.

În Mumbai, India, dabbawalla sunt oamenii care livrează mâncare caldă. Aceştia colectează mâncarea din locuinţele oamenilor apoi le-o livrează la locul de muncă.

Poate ai vrea să-ţi faci un job din împinsul oamenilor în tren. Ei bine, asta e posibil în Japonia. Roluri celor numiţi "oshiya" este să împingă  oamenii în trenurile aglomerate, astfel încât să nu fie prinşi de uşi.

Swiss Guard sunt agenţii de securitate de la Vatican, care sunt responsabili pentru siguranţa celui mai important om de la Vatican, papei Francisc. Forţele de securitate sunt alcătuite doar din bărbaţi catolici, care să fi făcut serviciul militar şi să aibă cel putin 1,80m.

În zona turistică din Maroc, oameni îmbrăcaţi în costume tradiţionale, au cămile alături, şi vând apă în căni din cupru turiştilor.

În Chile există aşa-zisele "cafenele cu picioare", loc în care cafeaua este servită de femei îmbracate foarte sumar.

În Africa de Sud cineva trebuie să vegheze pui de struţi, aşa a apărut job-ul de babysitter pentru pui de struţi.

Ne întoarcem în Anglia pentru a descoperi un alt job, şi anume Ravenmaster. El este cel care trebuie să aibă grijă de corbii din Turnul Londrei. Aceştia se asigură că păsările sunt hrănite şi au grijă să nu plece din turn.   

Urmărește Business Magazin

/actualitate/slujbe-unice-care-exista-doar-in-anumite-tari-babysitter-pentru-pui-de-struti-numarator-de-lebede-sau-ingrijitor-de-corbi-14723123
14723123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.