SITUAŢIE TRISTĂ ÎN ROMÂNIA. Paramedicii dintr-un oraş din ţară, în costume de zugravi pentru că cele pentru coronavirus lipsesc

Postat la 18 martie 2020 426 afişări

SITUAŢIE TRISTĂ ÎN ROMÂNIA. Paramedicii dintr-un oraş din ţară, în costume de zugravi pentru că cele pentru coronavirus lipsesc

Intervenţia la posibile cazuri de infectare cu noul COVID-19 se face în costume de zugrav sau de vopsitor auto, la Simeria, judeţul Hunedoara, unde paramedicii din Asociaţia Salvital SMURD intervin nu au echipamente de protecţie.

Unii dintre salvatorii din Simeria, judeţul Hunedoara, şi-au cumpărat costume de zugrav, de teamă să nu se infecteze, însă aceste costume îi ajută doar psihologic.

Directorul Asociaţiei Salvital SMURD Hunedoara, Petre Mărginean, a declarat pentru MEDIAFAX, că echipajul a răspuns unui apel 112, deşi nu avea echipament de protecţie. Acesta afirmă că asociaţia funcţionează din taxele plătite de locuitorii mai multor localităţi, iar paramedicii nu au avut fonduri pentru a cumpăra echipamente de protecţie împotriva coronavirusului, iar cei trei paramedici din Simeria s-au speriat când au auzit că merg la o suspiciune de coronavirus şi şi-au cumpărat costumele de zugravi şi vopsitori auto.

„A fost un singur caz, la modulul de la Simeria, în care cei de pe tura de serviciu şi-au cumpărat din bani proprii aceste costume de zugrav pentru că le-a fost pur şi simplu teamă pentru că s-au dus, îmbrăcaţi cu aceste costume, la un caz anunţat prin 112 că este suspect de coronavirus. ( …) Acele costume i-a ajutat psihologic. Bine e că s-a confirmat că acel pacient care era suspect de coronavirus este negariv”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petre Mărginean, director Salvital SMURD Hunedoara.

Întrebat dacă paramedicii puteau refuza intervenţia, directorul Salvital SMURD a declarat că le-a cerut echipajelor să nu facă acest lucru pentru că există riscul să rămână descoperite cazurile pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, cei 84 de paramedici din această asociaţie vor primi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului echipamente speciale de protecţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
costume,
protectie,
hunedoara,
asociatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.