Situaţia tristă in care se află România. Într-un singur judeţ din ţara noastră toate şcolile au grupurile sanitare în interior

Autor: Laura Buciu Postat la 08 septembrie 2022 162 afişări

Situaţia tristă in care se află România. Într-un singur judeţ din ţara noastră toate şcolile au grupurile sanitare în interior

Clujul este singurul judeţ din România care nu are toalete în curtea şcolilor şi a grădiniţelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învăţământ, potrivit unui raport al Consiliului Judeţean Cluj.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, spune că ar trebui să fie un lucru normal ca grupurile sanitare din instituţiile de învăţământ să fie în interior.

„Deşi nu este o laudă şi ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administraţiei judeţene a fost confirmată şi de Inspectoratul Şcolar în acest început de an educaţional. Clujul este singurul judeţ din ţară cu şcoli şi grădiniţe racordate integral la apă curentă şi cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile”, spune Tişe.

Potrivit Raportului privind starea învăţământului preuniversitar clujean, făcut public de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, judeţul Cluj este singurul din ţară care a remediat în totalitate situaţia toaletelor şi a grupurilor sanitare aflate în curtea unităţilor şcolare clujene.

Forul administrativ judeţean susţine în continuare eforturile depuse de primăriile clujene pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor.

Doar în acest an, Consiliu Judeţean Cluj a repartizat UAT-urilor clujene circa 33 de milioane de lei pentru finanţarea şi a unor astfel de proiecte, dar şi pentru susţinerea investiţiilor în infrastructura de bază.

În contextul în care toate şcolile din judeţ dispun de apă curentă, preocuparea autorităţilor locale este ca aceasta să devină pe deplin potabilă şi în cazul ultimelor 10% din unităţi în care apa există şi poate fi folosită pentru spălat, dar nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj,
toaletă,
şcoală

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.