Simion Tehnoconstruct, o companie de construcţii din Botoşani, face afaceri de 238 mil. lei ridicând proiecte finanţate prin CNI

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 03 decembrie 2023 147 afişări

Simion Tehno­con­struct, o com­panie de construcţii din Botoşani, face afaceri de 238 de milioane de lei din lucrări de edificare a bazelor sportive, a spitalelor, a creşe­lor, dar şi din infra­structură.

Simion Tehnoconstruct, o companie de construcţii din Botoşani, face afaceri de 238 mil. lei ridicând proiecte finanţate prin CNI

♦ Portofoliul de lucrări al companiei Simion Tehnoconstruct cuprinde săli de sport, baze sportive, spitale, sedii de poliţie, creşe, consolidări de drumuri şi versanţi, cămine studenţeşti, judecătorii şi cămine culturale ♦ Simion Tehnoconstruct a semnat anul trecut contractul pentru realizarea celui mai mare cămin studenţesc din România, la Suceava, cu o capacitate de peste 800 de locuri de cazare.

Simion Tehno­con­struct, o com­panie de construcţii din Botoşani, face afaceri de 238 de milioane de lei din lucrări de edificare a bazelor sportive, a spitalelor, a creşe­lor, dar şi din infra­structură. Compa­nia a ajuns la acest rezultat după ce şi-a majorat cu 173% cifra de afaceri din 2022 com­parativ cu anul precedent, profitul crescând şi el exponenţial, de la doar 2,6 milioane de lei în 2021 la 18,5 milioane de lei anul trecut. Simion Tehnoconstruct a avut în 2022 un număr mediu de 74 de angajaţi, potrivit celor mai recente informaţii publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Constructorul botoşănean este deţinut în proporţii egale, conform Termene.ro, de doi asociaţi – Elisei Bidu şi Viorel Simion. Cei doi mai sunt asociaţi şi în compania Ervconst Group Invest, cu activitate tot în construcţii, iar Elisei Bidu mai deţine un business în domeniul turismului, prin firma Bucovina Wegloo Retreat. Reprezentanţii Simion Tehnoconstruct nu au răspuns solicitării ZF cu privire la evoluţia businessului, planurile de dezvoltare şi proiectele în derulare.

„Lucrările din portofoliul societăţii au un important aport tehnic, social şi economic pe piaţa construcţiilor şi a instalaţiilor din România. Se predau la cheie construcţiile de clădiri complet finisate în interior şi în exterior, cu instalaţiile electrice, sanitare şi termice incluse“, se arată pe site-ul companiei.

Portofoliul de lucrări al companiei Simion Tehnoconstruct cuprinde săli de sport, baze sportive, spitale, sedii de poliţie, creşe, consolidări de drumuri şi versanţi, cămine studenţeşti, judecătorii şi cămine culturale, potrivit aceleiaşi surse. Conform imaginilor de pe site-ul constructorului, cele mai multe obiective ridicate sunt finanţate prin Compania Naţională de Investiţii.

Potrivit datelor din presa locală, Simion Tehnoconstruct a semnat anul trecut contractul pentru realizarea celui mai mare cămin studenţesc din România, la Suceava, cu o capacitate de peste 800 de locuri de cazare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.